Voorschotten en andere betalingen van of naar eigenaars

U kan een voorschot opmaken via het menu van een gebouw → boekhouding → Voorschotten. Na klikken op 'voorschot toevoegen komt u op het formulier om een voorschot aan te maken:

Per kavel kiest u het bedrag van het voorschot. U kan het bedrag laten bereken met een verdeelsleutel, per type kavel of manueel. Indien u voor een kavel het bedrag op 0 euro laat wordt er geen voorschot aangemaakt. Na de bedragen per kavel kan u ook een boodschap en een frequentie ingeven, en kiezen om het voorschot per mail naar de mede-eigenaars te sturen: Indien u als frequentie “onmiddellijk” kiest, wordt het voorschot onmiddellijk ingeboekt in de boekhouding. Bij elke andere frequentie wordt op de eerste dag van de maand/kwartaal/jaar het voorschot ingeboekt.

Wanneer u kies om een e-mail naar de mede-eigenaars te sturen, wordt het voorschot met overschrijvingsformulier per mail naar de mede-eigenaars gestuurd.

U kan na inboeken het voorschot en de betalingen bekijken via Boekhouding → voorschotten: Wanneer u klikt op het pdf icoontje kan u de betalingsinstructies voor alle kavels van dit voorschot in één keer downloaden. Als u op de boodschap van het voorschot kan u de detailboekingen zien, alsook per kavel de betalingsinstructies downloaden.