Voorschotten en andere betalingen van of naar eigenaars

1. Voorschotten inboeken

Je kan een voorschot opmaken via het menu van een gebouw → boekhouding → Voorschotten. Na klikken op 'voorschot toevoegen komt je op het formulier om een voorschot aan te maken:

 |

Per kavel kies je het bedrag van het voorschot. Je kan het bedrag laten berekenen met een verdeelsleutel, per type kavel of manueel. Indien je voor een kavel het bedrag op 0 euro laat wordt er geen voorschot aangemaakt. Na de bedragen per kavel kan je ook een boodschap en een frequentie ingeven, en kiezen om het voorschot per mail naar de mede-eigenaars te sturen:

 |

Indien je als frequentie “onmiddellijk” kiest, wordt het voorschot onmiddellijk ingeboekt in de boekhouding. Bij elke andere frequentie wordt op de eerste dag van de maand/kwartaal/jaar het voorschot ingeboekt.

Wanneer je kiest om een e-mail naar de mede-eigenaars te sturen, wordt het voorschot met overschrijvingsformulier per mail naar de mede-eigenaars gestuurd.

2. Voorschotten versturen en/of downloaden

Je kan na inboeken het voorschot en de betalingen bekijken via Boekhouding → voorschotten:

 |

Wanneer je klikt op het pdf icoontje kan je de betalingsinstructies voor alle kavels van dit voorschot in één keer downloaden. Als je op de boodschap van het voorschot klikt kan je de detailboekingen zien, alsook per kavel de betalingsinstructies downloaden.

 |Daar kan je ook via de knop 'Acties' rechtsboven de volgende handelingen uitvoeren:

  • De niet ontvangen voorschotten-aanvragen downloaden: wanneer mede-eigenaars niet over een e-mailadres beschikken of de e-mail is om één of andere reden niet ontvangen.
  • Een herinnering sturen naar alle mede-eigenaars die hun voorschot nog niet betaald hebben.
voorschotten_en_andere_betalingen_van_of_naar_mede-eigenaars.txt · Laatst gewijzigd: 2024/04/22 14:51 door thomastyteca