Uitzonderlijke situaties bij het afpunten van boekingen

Kan ik voorschotten afpunten met verschillende bankafschriften als som overeenkomt?

Het is enkel mogelijk om:

  • Eén voorschot af te punten met meerdere bankafschriften.
  • meerdere voorschotten met 1 bankafschrift.

Heb je meerdere voorschotten die je wil afpunten met verschillende bankafschriften, kan je best het voorschot of bankafschrift gaan splitsen. Daarna kan je dan 1 op 1 deze afpunten.

Wat doe ik als er iemand te veel heeft betaald voor zijn voorschot?

Als iemand te veel heeft betaald, kan je deze niet afpunten. Je kan wel het voorschot verhogen zodat je het kan afpunten of het te veel bedrag terug overschrijven en verwerken

Ik heb een factuur afgepunt als factuur van vorig boekjaar maar wou het afpunten als afschrift. Kan ik dit rechtzetten?

Hieronder vind je verschillende troubleshoots die voor een oplossing kunnen zorgen:

Wijzig de factuur en/of bankafschrift wijzigen en sla deze terug op. De afpunting zal ongedaan gemaakt worden. Indien je enkel een vergrootglas te zien krijgt, dien je eerst het vorig boekjaar opnieuw te openen om aanpassingen uit te voeren. Indien de afrekening reeds gepubliceerd is, kan het ook zijn dat je de wijziging niet kan doorvoeren. Hiervoor moet de afrekening ongedaan gemaakt worden. Contacteer ons via de chat en wij helpen je hiermee verder. Let op: normaliter mag een gepubliceerde afrekening niet gewijzigd worden

Mijn boekjaar is afgesloten maar er zijn facturen van vorig boekjaar die pas dit jaar betaald zijn. Hoe geef ik de betaling in?

Bij het afpunten van de betaling of een factuur kan je meegeven dat deze betaald of ingegeven is in het vorig boekjaar waardoor dit weggewerkt wordt. Klik op boekingen afpunten en vervolgens in de dropdown op inboeken als betaling van een factuur van vorig boekjaar.​

Hoe moet ik de betalingen omtrent saldo afrekening van mede-eigenaars afpunten?

  1. Ga naar je Journaal.
  2. Klik op Boekingen afpunten.
  3. Selecteer in de dropdown inboeken als betaling van/naar mede-eigenaar.
  4. Klik op uitvoeren.

Kan ik een betaling van een voorschot afpunten ten opzichte van het voorschot als de eigenaar niet het exacte bedrag betaald?

Dat is momenteel niet mogelijk. Je zal dan je voorschot moeten aanpassen naar het bedrag op het bankafschrift. Bijvoorbeeld: bankafschrift is € 100 en voorschot ingebracht als € 50.

Ik heb de bedragen ingevuld bij voorschotten en ingegeven dat deze maandelijks moeten worden opgevraagd. Hoe moet ik deze afpunten ?

Voorschotten komen in het journaal. Na de ontvangst van betaling geef je dit in als bankafschrift en kan je vervolgens deze afpunten.

Is het mogelijk om een betaling automatisch af te punten als voorschot?

Dat is mogelijk. Ga naar journaal en kies rechtboven op Boekingen Afpunten. Kies vervolgens in de dropdown voor Bankafschrift direct inboeken als voorschot.

Hoe moet ik een betaling van een voorschot dat opgevraagd was in 2023 boeken in de boekhouding van 2024?

Dit doe je bij het afpunten van de boeking. Bij het afpunten van een boeking kan je in de dropdown kiezen voor inboeken als betaling als een voorschot te kiezen.

uitzonderlijke_situaties_bij_het_afpunten_van_boekingen.txt · Laatst gewijzigd: 2024/05/13 14:52 door thomastyteca